2017 aasta paastumaarjapäiv oli laupäiv.

25. märtsiks 2017 oli laupäevane päev. Looja andis ja lubas ning tervist oli, seega toimus Lootvinas paastumaarjapäiva päiksetõusu tervistamine ja pidu kuni päikseloojanguni.

Päiksetõus
Juba kümme aastat on Lootvinas naised Potimäe otsas nüüd päikest tervitanud, punaseid paelu sidunud kaskedele ning soolamaagiat teinud enda ümber kaitseks. Sel aastal pidime väikeste raheterakestega oma palgeid kortsude vastu näpuotstega niisutama, sest no polnud enam lume raasugi :-) Eriti võimas oli aga, et Potimäele trehvas sel aastal just 9 vägist naist. Meid pidi rohkem olema aga noh, juhtub - kes laeval tööle sunnitud (Birx´ist tundsin ma väga puudust, tema on ikka minu paastumaarjapäeva osa olnud nii palju aastaid. Õnneks leevendas seda Kersti :-) ja taluperenaise Eve murdis maha kuri tõbi. Vaarikese naine magas jälle ;-) Jõudis koos Mudaku perenaisega alles pannkooke sööma, ih. Aga see-eest vägeva kuuma šokolaadikringliga. Jaago talu naised pidid ka saabuma aga no mis sa  teed, kui põlletegu on ka hea tegu ja vaja on ette valmistada perenaisel :-)
Pilt: Kersti, 2017
Ohverdasime Maaemale kohe alguses punasega muna, maailma sümboli ja maarjapuna ning traditsioonilise ülepannikoogi. Kraapisime hõbedat ja palusime, et ta meid lubaks, hoiaks ning õnnistaks.
Pilt: Kare, 2017

Päiksetõus oli ilus, kuigi lubas ju pilvist.  Aga oligi TÕUS ja "LOOJANG" ühes ehk siis 
päike kerkis metsa tagant ja tõusis pilvede sisse :-) Aga korraks nägime ta imeilusana ning tervena ära.

Aga siit väike lõiguke loomislaulust, mis kõlas meil mäel. Lindistas Kare oma moblaga, seega kvaliteet on mobla oma :-D Aga päiksetõus on kaunilt peal, koos pidevalt lendavate suurte lindudega, ka luiged, kes meile inglitiibadega lehvitasid.....

Pilt: Marju, 2017
Pilt: Marju, 2017
Armastuse- ja kaitsemaagia. Punaseid paelu, lõngajuppe võtab iga naine endale nii mitu tükki, kui tema hinges heliseb ja ta vajadust tunneb. Ning siis ta leiab meie paastumaarjapäeva Potimäehiies omakoha ning seob neid kaitse- ja armastuse (väe ja vere värv) lõngu igale oma tähtsale inimesele - laps, armastatu, vanemad, ämma ja äi, jne.....kes just sinu peres on, keda sa õnnistada ja väega kaitsta tahad!


Ah, vahelugu: kui mina, 10 minutit enne kella 5 hommikul, aiakäru kraami täis külamajja suundusin, siis üle tee minnes vaatan, et oh sa - auto tuleb juba (NII VARA) Kuuste poolt alla?! Kes see nii vara sõidab juba?! Olin saanud ma üle tee, keskuse ette, kui see auto minuni jõudis ja minu üllatuseks oli see pesuehtne Eesti Politsei ametiauto! Politsei patrull tegi oma tööd ja võttis korralikult hoo maha, et vaadelda "imelikku ja üdini valget ning väga suurt (mul veel megakohev valge sulejope üll)" tegelast, kes öösi ümber "kurikuulsa" külakeskuse kärutab :-D Kahjuks nad ei peatunud ega tervitanud?! Olin juba majas sees ja süütasin küünlaid akna peal, kui auto tagasi sõitis ja veelgi hoolsalt vaatles keskuses toimuvat. Nii tublid tegelased :-D Vist lugesid ka meie blogi, et toimumas erakorraline "joomine" juba päiksetõusul Lootvinas :-) ih ja ah :-D Ja ju luges ka, et ma tassisin kraami käruga n-ö sisse, mitte ei liikund käru täis majast eemale ;-)

Vajaduslik kiigutamine.
Pilt: Margus Ansu
Ärge vaadake nüüd pilti, see on Tartu Postimehe fotograafi tehtud aga me olime kõik nii kiigel asjaga kiikumas, et pildi tegemine läks meelest :-D ja ma tahtsin, et näeksite kui ilusa kiige me ehtisime! Ronisime kõik 9 kiigele ning lootsime parimat vastupidavust me vanalt kiigelt. Pidas vastu! Saime kõik õrnal hool lauldud - seksuaalse väe endale ja oma meestele :-)
Lõpuks olid mul sõnad nii otsas, et andisn "vabakiigu" ehk siis naised andsid sõnu ette, et mida vaja oleks ja mis soovida. Kõik said oma hinge tühjaks soovida :-)

Ülepannikoogid ja Naise Vägi.
Pilt: Ülle
Seks hetkeks olime mõni külmunud ja mõni sulamas, oleneb kuidas keegi riietus :-) Seega tormasime sooja külakeskusesse, kus ma olin juba hommiku tule pliidi all teinud ja eelmisel päeval ahju punaseks ajanud. Laud oli kaetud, pannid valmis ja tainas ootas. Kuumad ülepannikoogi hakkasid võidu lauale tulema. Samal ajal kerkisid võluväel kottidest, korvidest hea ja parem lauake kata end stiilis. Mmm, mida kõike pakuti - kõige põnevam oli pannkoogid "mittemillestki" ehk siis ilma muna ja jahuta ja piimata! No on siis ju mittemillestki?! Paastumaarjapäeiv on raske naistele, peab hea tervis olema, sest hakka no seda maarjapuna päiksetõusust peale jooma?! Seega peabki kõvasti sööma ka ja vahel end liigutama. Aga enne seda oli meiega Aira Põlvast, kel olin palunud ette valmistada NAISE VÄE teemaline ettekanne, tegevus, vms. Aira tegutseb koolitajana ja suurepärane väekas naine. Aira suutsi meid ennast hoopis niimoodi rääkima panna, et vetsupberi rull käis ringi ja kõik 11 naist niisutasid silmi meeleliigutusest, mida teine rääkis....siiani on väga suur, soe ja võimas tunne sees ja tänulikkus, et kõik niimoodi end avasid ja hingest rääksid.

Rauamaagia.
Ühel hetkel haarasime viglal sarvist ehk siis otsisin üles eelmisel aastal punase paelaga vana rauavigla ja palusin kõiki naisi oma väega appi, et minu krundi ümber kaitsev rauamaagiline kaitsering vedada.
Pilt: Ülle
Sitamaagia.
No see on ka otseselt. On uskumus, et kui sel päeval põllale sita viia, siis just sel põllul sitikad, ussid, jm kahjurid ei lokka. Saab ikka kartul kasvada, mitte kartulimardika aas. Jube on küll, kui rohelise asemel punane vastik mardikavastsete kuma on....võeh....
"Vaatame sita üle!"
Pilt: Ülle.
"Kõlbab küll, hakka tõstma!"
Pilt: Ülle

"No issake, kuhu see hark kadus?!?"
Pilt: Ülle
Ja see "SUURE TÖÖ tegija" viskab nüüd sita põllule?! Ih
Pilt: Ülle

Saunamaagia.
Palli talu uhke ja suur suitsusann, mille üle me ise nii uhked oleme, sai kella poole kümne ajal tule koldesse praksuma. Tegime selle ühiselt ja laususime maagilisi sõnu: "sütti, sütti tulekene...." Jõud oli nii võimas, et läkski esimese hooga põlema, üksi ei õnnestu see mul kunagi. Edasi olime jälle juturingis ja laua taga ning aeg läks nii kiiresti, lennates. Palli talu peremees küttis meile sauna ning kella poole kolme ajal oligi aeg kehakoorijad kaasa võtta ning sauna poole astuda.
Saunast tuleime peale päikseloojangut alles välja. Ihu ja hing palju puhtam. Võib öelda, et saunas olid sel aastal ikka täiesti naistejutud. Kõik saladused, "teki all" ja muud olulised naisteasjade küsimused said läbi võetud. Ma kardan, et mehed ei elaks sellist asjakäsitlust ülegi....parem kui nad ei teagi ;-)
Pange tähele, et aknast vahib kaks naist sisse ja teisest aknast, kust pildistatakse, vahivad ülejäänud :-D
Pilt: Ülle
Ma tänan oma häid naisi, kes tulevad igal aastal 25. märtsil! Meid mahub veel. Paastumaarjapäev on minuga sidunud ka mitmeid uusi tutvusi - Ülle, Aira, Maimu kunagi......, see pole ainult sõbrannade ring. Järgmise aasta märtsis ootan ikka ja jälle, kui Looja tervist annab. 25 märts on siis pühapäev. Jälle mõnus, sest peremees saab jälle sauna kütta. Planeerige varakult, kuid inimene teeb plaane ja Jumal otsustab. Seega - olge hoitud ja Inglid teiega.